Gicom.nl
Gicom Composting Adresgegevens Gicom
Change language
linkedin facebook twitter e-mail
Handling_vrachtwagen_01.jpg
GICOM Composting Systems » Design and manufacturing of chimney's

Design and manufacturing of chimney's

Manufacturing chimney's GICOM
GICOM is a specialist in manufacturing chimney's for a variety of installations applied to processing organic waste. Every chimney is unique and designed according to specific customer demands and legal requirements.

Chimney
The unique software “Chimney”  ables GICOM to perform strenght calculations for designs  draagt er voor zorg dat GICOM in staat is sterkteberekeningen uit te voeren op de ontwerpen van de schoorsteen. Zaken zoals de plaatdiktes, de afmetingen en zelfs het bevestigingsmateriaal worden onderworpen aan sterkte berekeningen en op deze wijze bepaald.

Productie
De in de productiehal aanwezige machines en materieel dragen er zorg voor dat een schoorsteen volledig op eigen productie locatie in Biddinghuizen vervaardigd kan worden. De lasersnijders, walsen, langsnaadlasmachine en bovenloopkranen zijn essentiële  onderdelen voor het kunnen produceren van grote schoorsteendelen.

Schoorsteen Komeco
Voor producent van organische mestkorrels Komeco is door GICOM in 2017 een RVS schoorsteen van 52 meter ontworpen en gebouwd. De schoorsteen bestaat uit diverse delen met een variatie in plaatdikte tussen 8 en 12 mm. De schoorsteen beschikt over een demper en een meetbordes.

NEN 1090 en Lloyd’s certificering
GICOM is officieel NEN-EN 1090 gecertificeerd (tot en met exc 2) voor zowel staal als RVS. Voor beide materialen zijn op het gebied van lassen veel voorkomende materiaaldiktes en lasposities gecertificeerd. Door deze certificering is GICOM in staat volgens vastgestelde normen constructies zoals trappen en bordessen te lassen op schoorstenen. Tevens is de certificering een aanvulling op onze Lloyds herwaarmerkbevoegdheid voor de te gebruiken materialen. Dit houdt in dat ieder gebruikt plaatmateriaal is te herleiden.